Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Εκπροσώπηση της Ε.Α.Α.Μ.Θ. στις τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων που πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου

 

 



ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου

Απονεμήθηκαν πτυχία σε συνολικά (705) νέους Αστυφύλακες

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, επέδωσαν τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης επέδωσε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες στο Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022, σε 705 νέους Αστυφύλακες της 24ης εκπαιδευτικής σειράς 2020-2022, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου.

Στους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες αναγνώστηκε το μήνυμα του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

Πιο αναλυτικά, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων, όπου ονομάστηκαν 383 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος Αρχιμανδρίτη κ.κ. Αλέξιο Κουρτέση.

Τα πτυχία επέδωσαν o Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, οι οποίοι συνεχάρησαν προσωπικά τους νέους Αστυφύλακες για την ευδόκιμη ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη Σχολή Αστυφυλάκων και τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής Αντιδήμαρχος Ιωάννης Μουρτίδης, ο τοποτηρητής Μουφτείας Ροδόπης Σοφολογιότατος κ. Χαλήλ Τζιχάτ, ο Διοικητής 29ης (ΤΘΤ) Ταξίαρχος Γεώργιος Μπόγδανος, εκπρόσωπος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, Πύραρχος Αντώνιος Αντωνίου και της 10ης ΣΗΕ Επισμηναγός Απόστολος Κυργιαλάνης.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Βλάχος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Σουλιώτης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ζιώγας, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ροδόπης.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, κατά την οποία ονομάστηκαν 248 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός.

Τα πτυχία επέδωσε στους νέους Αστυφύλακες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και επίτιμος Αρχηγός του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκης ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ν. Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, εκπρόσωποι του Βουλευτή Ν. Έβρου και επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιου Δημοσχάκη και του βουλευτή Ν. Έβρου Σταύρου Κελέτση, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Βασίλειος Δελησταμάτης, ο πρόεδρος Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Βορείου Έβρου Βλάσης Πεντιδης, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Διδυμοτείχου Οσμαν Χαμζαμ, ο Διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Θεόδωρος Χατζηγεωργίου και ο Υποδιοικητής του ιδίου σχηματισμού Ταξίαρχος Νικόλαος Γιοβανούδης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας, Αξ/κοί Στρατού, Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Ελευθεριάδης.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, κατά την οποία ονομάστηκαν 74 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Επίτροπος Γενικός Πρωτοπρεσβύτερος κ. Νικόλαος Νικηφόρος.

Τα πτυχία στους νέους αστυφύλακες επέδωσε η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξάνθος, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γεώργιος Μαρινάκης, o Αντιδήμαρχος καθαριότητας – Περιβάλλοντος -Ανακύκλωσης – Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου, Δημήτριος Λελεδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αγίου Βασιλείου Βασίλειος Θεοδωράκης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου Κωνσταντίνος Κλαδός, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου Αντ/χης Π.Ζ. Κωνσταντίνος Ζαφείρης, ο Διοικητής Τ.Ε Ρεθύμνου Ταγματάρχης Γεώργιος Σφηναρόλης, ο Διοικητής Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου Ταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Παπαδάκης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Αντιπλοίαρχος (Λ.Σ.) Κωνσταντίνος Καστρινάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου Αντιπύραρχος Νικόλαος Ζανιδάκης, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αντώνιος Βουλγαράκης.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Γεώργιος Λυμπινάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Ευάγγελος Αλεβυζάκης, ο Διοικητής Τ.Τ. Ρεθύμνου Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Μπαλάσης, η Διοικητής Τ.Τ. ΒΟΑΚ Αστυνόμος Α΄Ελένη Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Ανθυπαστυνόμος Γεώργιος Καρτσάκης.

Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές , με τις οποίες δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ένταξή τους στις μάχιμες Υπηρεσίες του Σώματος γίνεται σε μία περίοδο που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται και την υποχρέωσή τους να διατηρήσουν το ήθος, την αποφασιστικότητα, το θάρρος και την εντιμότητά τους.

Στις τελετές επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι, τοπικών, πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών Αρχών, των τοπικών Μ.Μ.Ε., διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων και οικείοι των νέων Αστυφυλάκων.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η Σχολή ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα αυτής.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου


πηγή  astynomia.gr

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εκπροσωπήθηκε στην τελετή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής από τον Πρόεδρο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Άγγελο , τον Β' Αντιπρόεδρο ΖΙΩΓΑ Γεώργιο , την Αναπληρώτρια Γ. Γραμματέα ΖΟΥΠΗ Κορίνα - Αικατερίνη και τους εκπροσώπους στην ΠΟΑΞΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Παναγιώτη και ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗ Πέτρο . 

Στην τελετή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου η Ένωσή μας εκπροσωπήθηκε από  την Οργανωτική Γραμματέα ΧΑΤΖΑΚΗ Πασχαλιώ , τον εκπρόσωπο στην ΠΟΑΞΙΑ ΑΞΗ Χρήστο και τον εκπρόσωπο στο Συμβούλιο Μεταθέσεων Δ.Α. Ορεστιάδας  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο .













Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :