Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Η αλλαγή του βαθμολογίου των Ανθυπαστυνόμων και το στοίχημα της Επιτροπής

 


Αναμένοντας με ενδιαφέρον την πραγμάτωση της συγκροτηθείσας  Επιτροπής Αναμόρφωσης Συστήματος Κρίσεων και Προαγωγών στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και τις τελικές προτάσεις  της ως Πορισματική Έκθεση προς την Ηγεσία , και επειδή πολλή μελάνη χύθηκε για το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των Ανθυπαστυνόμων , θα ήταν χρήσιμες μεταξύ πολλών, τρεις μόνο επισημάνσεις .
Α) διαφορά του χρόνου αντίληψης του προβλήματος από αυτόν της επίλυσής του. Για ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε το 2008, όπου θεσπίστηκε ο προβληματικός για τους γνωστούς λόγους, Ν.3686/2008 και άμεσα εντοπίστηκαν οι στρεβλώσεις, τόσο στην κύρια ιδέα του, όσο και στην εφαρμογή του , εννέα χρόνια είναι τεράστιο διάστημα. Η μόνη χλιαρή αναμόχλευση του θέματος κατεγράφη στα τέλη του 2010, όταν δίκην μπαλώματος, προστέθηκε στις προϋποθέσεις προαγωγής των Ανθυπαστυνόμων τα 22 έτη υπηρεσίας,` εκ των οποίων τα 11 στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.
Β) η εναπόθεση πιθανοτήτων λύσης στα χέρια τρίτου εξωυπηρεσιακού παράγοντα. Ένα κατ’ εξοχήν θέμα λειτουργικής αυτορρύθμισης  μιας υπηρεσίας , κατάντησε να « τζογάρεται » σε δικηγορικά γραφεία . Η δικαίωση κωδικοποιήθηκε σε τρεις εκδοχές ως τυχερό παίγνιο ποδοσφαιρικών προγνωστικών . Με  1-2-Χ ,όπου 1 η θετική απόφαση, 2 η αρνητική και Χ η αναβολή της δίκης.
Γ) το ερώτημα που έχει ο καθένας μας ξεχωριστά για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ποιος εργαζόμενος σε Σώματα Ασφαλείας ή στον Ε.Σ. , απόφοιτος Παραγωγικής Σχολής υπερδιετούς φοίτησης ( και αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Παιδείας ως αντίστοιχης Τ.Ε.Ι.) , εισηγμένος στην παραπάνω Σχολή με το αδιάβλητο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων ,παραμένει σε βαθμολογική στάση – ποινή  έντεκα ετών μέχρι να προαχθεί σε Υ/Β’ και άλλων τόσων περίπου αφού προαχθεί σε Υ/Α’. Πώς πρέπει να αποδείξει τελικά ότι αξίζει της αναμόρφωσης του βαθμολογίου που τον αφορά ,όταν αυταπόδεικτα προσφέρει έργο ανακριτικού υπαλλήλου από την πρώτη ημέρα εξόδου του από τη Σχολή Αστυφυλάκων, δοκιμάζεται η γνώση του σε εσωτερικές εξετάσεις για προαγωγή σε Αρχιφύλακα και τελικά διανύει κατά μέσο όρο ως Υπαξιωματικός και Αξιωματικός το 95% του χρόνου παραμονής του στο Σώμα;

Με τα αυτιά και τα μάτια μας στραμμένα αφενός στο πόρισμα της Επιτροπής και αφετέρου στις αποφάσεις της Φυσικής και Πολιτικής μας ηγεσίας περιμένουμε ύστερα από την πολυετή καθυστέρηση που υπήρξε, την αποτελμάτωση του προβλήματος .Το Σώμα πρέπει να προχωρήσει μπροστά πρωτίστως ως μηχανισμός στην υπηρεσία των πολιτών αλλά με ιεραρχία και υπηρεσιακή εξέλιξη που να κινητοποιούν την παραγωγικότητα και την πρόοδο του ίδιου του προσωπικού του.


ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Πέτρος
Γραμματέας Ανθυπαστυνόμων Ε.Α.Α.Μ.Θ.
Υπεύθυνος Εκδόσεων και Ιστοσελίδας Ε.Α.Α.Μ.Θ.
Υπεύθυνος Γραφείου Εσωτερικών Λειτουργιών Ε.Α.Α.Μ.Θ.

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :