Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

Από το 2017 οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες

 



 Του Γιώργου Παλαιτσάκη 
Στη διαδικασία της επισκόπησης και μείωσης των δαπανών των υπουργείων (spending review) θα ενταχθεί το 2017 και η περίπτωση των αμυντικών δαπανών.

Για τις δαπάνες αυτές προβλέπονταν φέτος περικοπές συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, οι οποίες όμως δεν έγιναν. Το "κενό" αυτό η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμά ότι θα καλυφθεί φέτος από την υπέρβαση του στόχου για την είσπραξη φορολογικών εσόδων και συνεπώς για φέτος δεν απαιτείται καμία παρέμβαση. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε χθες υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, η προσπάθεια εξοικονόμησης αμυντικών δαπανών θα καταβληθεί το 2017 στο πλαίσιο της διαδικασίας επισκόπησης δαπανών (spending review) των υπουργείων. Συγκεκριμένα, το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος διευκρίνισε ότι: «Θα δούμε τι μπορεί να εξοικονομηθεί. Θεωρούμε ότι θα πάει καλά συνολικά η εξοικονόμηση δαπανών. Τώρα, αν κλείσει κι ένα από τα πέντε στρατόπεδα εκπαιδεύσεως που έχει η Πελοπόννησος, δεν θα πληγεί και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων»! Πάντως, προχθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και Αμυνας, Δημήτρη Βίτσα δεν κατέληξε σε αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

www.dikaiologitika.gr

Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ.

About Ένωση Αξιωματικών Α.Μ.Θ. -

Σκοπός της E.A.A.M.Θ. είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της.

Subscribe to this Blog via Email :